Nieuws Overzicht

Aan het woord: Thomas Gilbert

Gilbert Thomas is psychiater van de crisisdienst van GGZ Pro Persona. Hij gunt iedere zorgverlener een Scribe en legt uit waarom.

Ruim twee jaar geleden had een collega psychiater binnen Pro Persona als eerste een Scribe ingehuurd. Hij was daar ontzettend enthousiast over en ik raakte nieuwsgierig. Doordat er op de crisisdienst een hoge werkdruk is, wilde ik ook deze ondersteuning uitproberen. Ik besloot daarom contact op te nemen en werd er al snel de juiste Scribe aan mij voorgesteld. We hadden een goede klik en ik merkte dat zij heel leergierig was. Ik vind het leuk om mijn kennis met haar te delen. Met de ondersteuning van Het Scribe Collectief brachten we de werkzaamheden en mijn verwachtingen in kaart. Daarna is de Scribe gestart en hebben we in de eerste periode vooral gekeken waarin we snel kunnen verbeteren.

Welke werkzaamheden neemt de Scribe precies van u over?

Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor het gesprek met mijn patiënten. Dat is natuurlijk ook nodig om mijn werk goed te doen. Tijd, rust en aandacht is nodig om het vertrouwen te winnen om de juiste hulp te kunnen bieden. Het inzetten van de Scribes geeft tijdsbesparing, efficiëntie in agenda en vooral rust. Ik kan mij volledig focussen op waar mijn passie ligt en goed in ben; met oprechte aandacht zorg aan de patiënt geven.

De Scribe is fysiek aanwezig bij het gesprek, maar maken geen deel uit van het gesprek. Zij notuleert alles wat gezegd wordt. Ik hoef daarna alleen het verslag na te lezen en indien nodig aan te scherpen. Dat scheelt ons heel veel tijd. Het beleid en afspraken worden meteen gemaakt en staan in het dossier op de juiste plaats. Deze werkwijze is ontzettend efficiënt!

De werkzaamheden die de Scribe overneemt zijn:
👉🏼 Ophalen documenten van voorgeschiedenis;
👉🏼 Familie- en sociale anamnese;
👉🏼 Notuleren tijdens consulten;
👉🏼 Patiënt samenvatting maken;
👉🏼 Huisartsenbrieven klaarzetten;
👉🏼 Voorbereiden en notuleren MDO;
👉🏼 Opstellen van beschrijvende diagnoses;
👉🏼 Opstellen medische verklaringen;
👉🏼 Dossieronderzoek;
👉🏼 Valuecare meldingen uitwerken;
👉🏼 Agenda management;


Samengevat geeft de Scribe mij meer werkplezier. Ik zie het ook als een win-win-win-situatie. Ik word volledig ondersteund, de patiënt krijgt betere zorg en de Scribe kan al ontzettend veel praktijkervaring opdoen. De Scribes houden mij ook scherp, doordat ik bepaalde zaken moet uitleggen en onderbouwen.

“Ik gun iedere zorgverlener een Scribe. Het geeft zoveel rust en meer tijd met de patiënt''

Meer nieuws