Het Collectief

Het Scribe Collectief is opgezet door en voor zorgverleners.
Wij zijn behulpzaam, nauwkeurig en bevlogen.
Maar wie zijn wij? Je leest het hier!

Ons team

Laura Buddingh

Operationeel Manager
Laura heeft een Master Business Administration met als specialisatie Change Management. Na een Management Traineeship in de Sales, richt zij zich vol enthousiasme op het verder uitbouwen van het klantenportfolio. Laura heeft veel ervaring opgedaan met slaag- en faalfactoren bij de implementatie van Scribes op een afdeling. Ze neemt haar kennis en ervaringen graag mee naar nieuwe plekken.

Dennis Maaijen

Commercieel Manager
Elke dag kijkt Dennis in de spiegel en maakt met zichzelf de afspraak om het maximale uit de dag te halen. Hij denkt altijd na om beter, slimmer en sterker te worden op zowel persoonlijk- als professioneel niveau. Hij wil Het Scribe Collectief met zijn inzet naar een volgend level tillen.

Lieke van Dongen

Adviseur Kwaliteit
Lieke gelooft in samenwerking en het delen van kennis, om doelen snel te behalen. Ze coördineert Het Scribe Collectief dan ook met veel enthousiasme. Ze heeft de ambitie om met Het Scribe Collectief de administratie- en regeldruk in de zorg snel te verlichten.

Nadia Arts

Junior accounthouder
Nadia was een van onze eerste Scribes. Inmiddels heeft ze haar Bachelor Psychologie afgerond. Ze gebruikt haar kennis en ervaring om nieuwe Scribes een vliegende start op de afdeling te geven en staat in nauw contact met de opdrachtgever. Via deze kan Nadia blijven ontwikkelen én een enorme toegevoegde waarde leveren aan het het verder optimaliseren van onze dienst.

Wessel Fuijkschot

Eigenaar
Wessel werkte als arts op verschillende afdelingen en zag wat administratie voor prominente plek innam in het werk. Met zijn andere bedrijf KINASE draait Wessel de administratiekraan dicht door digitale innovaties te implementeren. Met Het Scribe Collectief biedt hij directe verlichting voor zorgverleners.

Ruben Buitenhuis

Eigenaar
Ruben werkt al 15 jaar aan de zorg en zag tijdens zijn vele contacten met zorgverleners de potentie van de Scribes als oplossing voor de enorme administratielast. Hij deelt al zijn ervaringen in Het Scribe Collectief.

Onze opdrachtgevers

Ook met ons samenwerken?

Onze ambassadeurs

Dr. Sarina Kant

Klinisch Geneticus, Erasmus MC

In 2020 is Sarina gestart met het werken met Scribes. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken bij haar eigen poli’s én die van haar collega’s. Een vaste poule van 6 Scribes ondersteunt de klinisch genetici in hun werk. Deze ondersteuning creëert rust en ruimte op de poli. Als echte kartrekker van dit concept heeft ze veel betekend voor de opstart en is ze inmiddels vast pleitbezorger van deze manier van werken. Sarina gunt al haar collega's een Scribe!

Dr. Monique Gorissen

Kinderarts-allergoloog, Deventer Ziekenhuis

Als kinderarts-allergoloog is Monique actief in het Deventer Ziekenhuis. Ze nam een aantal jaar geleden deel aan de commissie ‘Ontregel de Zorg’ en startte vanuit daar met het werken met Scribes. Het bracht haar de tijd en ruimte, om ’s avonds voordat haar kinderen naar bed gaan, weer een spelletje met ze te spelen. Sindsdien wil ze niet meer anders en brengt ze haar enthousiasme over op collega’s. Daarnaast was ze pleitbezorger van deze manier van werken op het congres “Laat de dokter dokteren” waarbij haar verhaal hier is terug te kijken.

Prof. Dr. Jacqueline de Graaf

Opleidingsdirecteur Medisch Specialistische Vervolgopleidingen Radboud UMC

Als opleider interne geneeskunde initieerde zij voor haar mensen ondersteuning van studenten. De AIOS-interne in de avonddienst ervaarden meer focus en minder administratie. De zogenaamde “seinterreur” werd succesvol bestreden. Als Opleidingsdirecteur zet Jacqueline zich nu in om het concept uit te rollen naar andere afdelingen binnen het Radboud UMC. En met succes! Als echte “powerhouse” is ze vastbesloten de strijd met de administratie aan te gaan en gelooft ze in taakdelegatie. Nodig in haar ogen, om zorgverleners dit prachtige vak met plezier te kunnen laten uitoefenen. Naast haar praktische aanpak, doet ze actief onderzoek naar de effecten van het werken met Scribes.

Drs. Maarten van der List

Drs. Maarten van der List

Heeft als orthopedisch chirurg aan de basis gestaan van de Bergman Clinics. Maarten heeft een grote interesse in innovatie, kwaliteit en efficiëntie. Niet gek dat hij als een van de eerste in Nederland ging werken met Scribes. Momenteel draagt hij deze manier van werken over op zijn nieuwerecollega’s. Hij vindt het belangrijk dat we iets doen aan de administratielast en hij zit vol ideeën voor de Scribes. Het ambassadeurschap van Het Scribe Collectief is hem dus op het lijf geschreven.

Dr. Lodewijk Schmit Jongbloed

Arts (niet praktiserend), MBA. Eigenaar Schmit Jongbloed Advies

In zijn proefschrift over “Arbeidstevredenheid onder artsen” beschreef Lodewijk de ervaringen met Scribes in de VS en zag mogelijkheden voor Nederland. Sindsdien richt hij zich vol energie op het verspreiden van het concept. Zijn ultieme doel? De Scribe als erkende functie in Nederland. In 2020 en 2022 organiseerde Lodewijk een congres over de inzet van Scribes onder de titel: Laat de Dokter dokteren.

Drs. Gilbert Thomas

Psychiater GGZ-instelling Pro Persona Crisisdienst en Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD)

Gilbert Thomas is psychiater van de crisisdienst in Ede en van de Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) in het belendend Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarnaast is Gilbert waarnemend Geneesheer Directeur. Gilbert werkt al geruime tijd met onze Scribes binnen Pro Persona en is gigantisch enthousiast over deze unieke dienst. Hij gunt elke zorgverlener een Scribe!

MD. Veerle Smit

MD | CEO & Founder Compendium Geneeskunde

Veerle Smit is arts en initiatiefnemer van Compendium Geneeskunde en Stichting Zorgmakers. Haar missie is om door op de juiste manier mensen te verbinden ervoor te zorgen dat er concrete oplossingen komen in de zorg. Dat is gebeurd bij Compendium door met >250 artsen en studenten een boekenreeks te maken die door de hele zorg wordt gebruikt in zowel Nederland en België. Het is het enige overzicht met alle 35 disciplines van de geneeskunde op een kort en krachtige, visuele manier. Met Stichting Zorgmakers maken we de zorgmaker in elke zorgverlener weer wakker, om zo samen oplossingen aan te dragen en te delen.

Aan de slag met
Het Scribe Collectief?
Neem contact op