Het Collectief

Maar kennis met de mensen van Het Scribe Collectief.
Zij zetten zich in om verlichting te bieden op de administratielast bij zorgverleners.

Ons team

Kimberly Jahja

Operationeel & HR Manager
Kimberly combineert haar passie voor talentontwikkeling met operationele efficiëntie. Ze gelooft dat succes wordt behaald door ondernemende, aandachtige en energieke werknemers. Kimberly bouwt aan een toegewijde community van Scribes, opdrachtgevers en collega's, die samenwerken om de administratieve lasten van zorgverleners te verminderen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Elwin Flaman

Content creator
Elwins dag is niet compleet als hij niet onder de mensen is geweest. Hij is van mening dat passende zorg voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Als Scribe draagt hij bij aan meer ruimte voor zorg. Door inspirerende verhalen van andere Scribes en initiatieven in de zorg te ontdekken onderzoekt hij hoe we de zorg nog beter kunnen laten werken.

Wieke Waalders

Scribe Community
Wieke heeft nog geen definitief carrière doel voor ogen, maar één ding staat vast: ze wil haar energie en betrokkenheid inzetten om de zorg vooruit te helpen. Concreet draagt ze hieraan bij door Scribe te zijn bij GGZ Pro Persona én zich in te zetten om de Scribe-Community verder op te bouwen.

Natalie van der Teems

Operationeel Manager
Natalie heeft veel ervaring met het werken met Scribes, met name in de GGZ. Met deze kennis en ervaring zorgt zij ervoor dat zowel de zorgverlener als de Scribe een soepele samenwerking hebben. Met haar punctualiteit en liefde voor de zorg draagt zij bij om de werkdruk onder zorgverleners te verlagen.

Dennis Maaijen

Directeur
Elke dag kijkt Dennis in de spiegel en maakt met zichzelf de afspraak om het maximale uit de dag te halen. Hij denkt altijd na om beter, slimmer en sterker te worden op zowel persoonlijk- als professioneel niveau. Met zijn expertise brengt hij Het Scribe Collectief naar het volgende niveau.

Ishara Richmond

Scribe Analist
Ishara heeft een passie voor de zorg en een avontuurlijk karakter. Zowel in de praktijk als in de theorie, helpt ze graag mee de zorg te optimaliseren. In de praktijk doet ze dit als Scribe. Op theoretisch vlak doet ze onderzoek naar het effect en impact van Scribes in de zorgverlening. Met haar positieve attitude en ambitie wil ze graag het verschil maken.

Ruben Buitenhuis

Eigenaar
Ruben werkt al 15 jaar aan de zorg en zag tijdens zijn vele contacten met zorgverleners de potentie van de Scribes als oplossing voor de enorme administratielast. Hij deelt al zijn ervaringen in Het Scribe Collectief.

Wessel Fuijkschot

Eigenaar
Wessel werkte als arts op verschillende afdelingen en zag wat administratie voor prominente plek innam in het werk. Met zijn andere bedrijf KINASE draait Wessel de administratiekraan dicht door digitale innovaties te implementeren. Met Het Scribe Collectief biedt hij directe verlichting voor zorgverleners.

Onze opdrachtgevers

Ook met ons samenwerken?

Onze ambassadeurs

Dr. Sarina Kant

Klinisch Geneticus, Erasmus MC

In 2020 is Sarina gestart met het werken met Scribes. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken bij haar eigen poli’s én die van haar collega’s. Een vaste poule van 6 Scribes ondersteunt de klinisch genetici in hun werk. Deze ondersteuning creëert rust en ruimte op de poli. Als echte kartrekker van dit concept heeft ze veel betekend voor de opstart en is ze inmiddels vast pleitbezorger van deze manier van werken. Sarina gunt al haar collega's een Scribe!

Dr. Monique Gorissen

Kinderarts-allergoloog, Deventer Ziekenhuis

Als kinderarts-allergoloog is Monique actief in het Deventer Ziekenhuis. Ze nam een aantal jaar geleden deel aan de commissie ‘Ontregel de Zorg’ en startte vanuit daar met het werken met Scribes. Het bracht haar de tijd en ruimte, om ’s avonds voordat haar kinderen naar bed gaan, weer een spelletje met ze te spelen. Sindsdien wil ze niet meer anders en brengt ze haar enthousiasme over op collega’s. Daarnaast was ze pleitbezorger van deze manier van werken op het congres “Laat de dokter dokteren” waarbij haar verhaal hier is terug te kijken.

Prof. Dr. Jacqueline de Graaf

Opleidingsdirecteur Medisch Specialistische Vervolgopleidingen Radboud UMC

Als opleider interne geneeskunde initieerde zij voor haar mensen ondersteuning van studenten. De AIOS-interne in de avonddienst ervaarden meer focus en minder administratie. De zogenaamde “seinterreur” werd succesvol bestreden. Als Opleidingsdirecteur zet Jacqueline zich nu in om het concept uit te rollen naar andere afdelingen binnen het Radboud UMC. En met succes! Als echte “powerhouse” is ze vastbesloten de strijd met de administratie aan te gaan en gelooft ze in taakdelegatie. Nodig in haar ogen, om zorgverleners dit prachtige vak met plezier te kunnen laten uitoefenen. Naast haar praktische aanpak, doet ze actief onderzoek naar de effecten van het werken met Scribes.

Drs. Maarten van der List

Drs. Maarten van der List

Heeft als orthopedisch chirurg aan de basis gestaan van de Bergman Clinics. Maarten heeft een grote interesse in innovatie, kwaliteit en efficiëntie. Niet gek dat hij als een van de eerste in Nederland ging werken met Scribes. Momenteel draagt hij deze manier van werken over op zijn nieuwerecollega’s. Hij vindt het belangrijk dat we iets doen aan de administratielast en hij zit vol ideeën voor de Scribes. Het ambassadeurschap van Het Scribe Collectief is hem dus op het lijf geschreven.

Dr. Lodewijk Schmit Jongbloed

Arts (niet praktiserend), MBA. Eigenaar Schmit Jongbloed Advies

In zijn proefschrift over “Arbeidstevredenheid onder artsen” beschreef Lodewijk de ervaringen met Scribes in de VS en zag mogelijkheden voor Nederland. Sindsdien richt hij zich vol energie op het verspreiden van het concept. Zijn ultieme doel? De Scribe als erkende functie in Nederland. In 2020 en 2022 organiseerde Lodewijk een congres over de inzet van Scribes onder de titel: Laat de Dokter dokteren.

Drs. Gilbert Thomas

Psychiater GGZ-instelling Pro Persona Crisisdienst en Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD)

Gilbert Thomas is psychiater van de crisisdienst in Ede en van de Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) in het belendend Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarnaast is Gilbert waarnemend Geneesheer Directeur. Gilbert werkt al geruime tijd met onze Scribes binnen Pro Persona en is gigantisch enthousiast over deze unieke dienst. Hij gunt elke zorgverlener een Scribe!

MD. Veerle Smit

MD | CEO & Founder Compendium Geneeskunde

Veerle Smit is arts en initiatiefnemer van Compendium Geneeskunde en Stichting Zorgmakers. Haar missie is om door op de juiste manier mensen te verbinden ervoor te zorgen dat er concrete oplossingen komen in de zorg. Dat is gebeurd bij Compendium door met >250 artsen en studenten een boekenreeks te maken die door de hele zorg wordt gebruikt in zowel Nederland en België. Het is het enige overzicht met alle 35 disciplines van de geneeskunde op een kort en krachtige, visuele manier. Met Stichting Zorgmakers maken we de zorgmaker in elke zorgverlener weer wakker, om zo samen oplossingen aan te dragen en te delen.

Aan de slag met
Het Scribe Collectief?
Neem contact op