Werken met Scribes

Zorgverleners kunnen door taakdelegatie veel administratief werk uithanden geven. Scribes creëren meer tijd en aandacht voor de patiënt, de administratie is altijd op orde en het werkplezier van de zorgverlener stijgt.

Welke toegevoegde waarde leveren we?

Voor veel zorgorganisaties is het werken met Scribes nieuw. Daarom helpen wij met de implementatie. Wij inventariseren samen hoe een Scribe optimaal ingezet kan worden binnen de bestaande processen en werkzaamheden en geven hierin advies. Daarnaast worden er periodieke evaluaties ingepland om de voortgang te monitoren. Vanaf de 0 meting bekijken wij het effect van de inzet van een Scribe en denken wij mee om de inzet verder te optimaliseren.

Een specialist besteed circa 40% van zijn/haar tijd aan administratie. Tijd die verloren gaat aan het invullen van formulieren, declaraties verzorgen, brieven schrijven, nabellen, lab aanvragen, MDO's voorbereiden en het invullen van het EPD.

Bram Kokke, psychiater bij GGZ-instelling Pro Persona, geeft aan dat het werk van de Scribe hem 2 uur per dag oplevert. Daardoor kan hij 4 patiënten extra zien en worden wachtlijsten verkort.

Renske Longhard, psychiater bij GGZ-instelling Rivierduinen, geeft ook aan dat de Scribe haar 2 uur per dag oplevert.

Scribes creëren meer tijd en aandacht voor de patiënt. Dat geeft een boost aan het werkplezier van de zorgverlener. Daarnaast neemt de kwaliteit, snelheid en de bruikbaarheid van de geregistreerde data nemen toe.

“De Scribes leveren mij 2 uur per dag aan tijd op. Daardoor kan ik 4 patiënten meer helpen en worden wachtlijsten verkort.''

Neem contact op
Aan de slag met
Het Scribe Collectief?
Neem contact op