Werken als Scribe

Wil jij naast je studie relevante werkervaring opdoen door één op één met een specialist of behandelaar samen te werken? Scribes werken binnen ziekenhuizen en GGZ-instellingen.

Wat doet een Scribe? 

Door jouw ondersteuning heeft de zorgverlener meer tijd en aandacht voor de patiënt. Je kan werken op de polikliniek, tijdens multidisciplinaire overleggen (MDO's), op de spoedeisende hulp of zelfs op de operatiekamer. Omdat jij voor de zorgverlener meer tijd creëert kunnen patiënten beter geholpen worden en zelfs wachtlijsten worden verkort.

Als Scribe kan je ontzettend veel werkervaring opdoen in het vakgebied. Je ondersteunt de zorgverlener door bepaalde administratieve taken uit handen te nemen. Zo doe je veel kennis op over de bedrijfsmatige kant.
Kortom: een win-win-win!
Je werkt één op één met een specialist of behandelaar tijdens spreekuren. Daar leer je ontzettend veel. Naast dat je van dichtbij ervaart hoe een medisch consult gevoerd wordt, maak je het werken in een elektronisch patiëntendossier eigen. Je schrijft brieven, bereid aanvragen voor en doet relevante vakinhoudelijke kennis op. Je komt in de unieke positie om een hechte band op te bouwen met de behandelaar en veel ervaring op te doen.

Samengevat: Als Scribe doe je veel medische kennis op. Hiermee start jij met een voorsprong aan je coschappen en/of eerste baan. Het in de vingers hebben van medische consultvoering, werken met een elektronisch patiëntendossier en het opstellen van brieven is enorm waardevol. Al deze extra voorbereiding en ervaring zorgen ervoor dat jij een betere en slimmere zorgverlener kan worden. En last but not least: je krijgt een mooi salaris gebaseerd op jouw ervaring.

Wat levert het jou op?

“Door het meedraaien op het spreekuur, ontwikkel ik een enorme voorsprong voor mijn co-schappen.”
Megan de Freitas, Scribe

Waar ga je werken?

Indien een afdeling of instelling gekozen heeft om met Scribes te gaan werken, staan ze voor de keuze; Zelf Scribes werven, een poule opbouwen, opleiden, aansturen en op de juiste manier verlonen. Of dit uitbesteden aan een partij die hier gespecialiseerd in is. Wij hebben in Nederland de meeste ervaring en pakken graag deze rol.

We leiden je op en plaatsen jou bij een afdeling die jouw interesse heeft. Zo is het voor psychologiestudenten mogelijk om aan de slag te gaan in GGZ-instellingen. Daarnaast zijn er voor (technisch) geneeskunde studenten plekken in het ziekenhuis bij uiteenlopende specialismes.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste student (technische) geneeskunde of psychologie (2e jaars of hoger). Je zoekt voor een langere periode (minstens 6 maanden) een bijbaan in de zorg. Het is dé perfecte bijbaan tijdens je studie, de wachttijd op je coschappen of andere stages. Je bent leergierig en past je makkelijk aan. Je herkent je in onze kernwaarden en bent dus energiek, ondernemend en aandachtig.

Jouw werk is tot in de puntjes georganiseerd. Je werkt nauwkeurig en komt je afspraken na. Feedback zie je als een kans om te groeien en je past dit gelijk de volgende keer toe. Je krijgt energie om bij te dragen aan onze missie en de zorgverlener zoveel mogelijk te helpen.

Scribe worden? 

Sta je nu te trappelen om Scribe te worden? Solliciteer dan nu via de button!
Heb je aanvullende vragen? Mail naar info@hetscribecollectief.nl en we nemen dan z.s.m. contact met je op. 
Solliciteer nu!
Blijf op de hoogte en
schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Bedankt voor je inschrijving!
Excuus, er ging iets mis! Probeer het graag nog een keer.