Verhalen
uit de praktijk

Verhalen brengen de wereld in beweging.
Hier delen wij de ervaringen van mensen die werken met Scribes of zelf Scribe zijn. Lees je mee?
Opdrachtgever

Gilbert Thomas

Psychiater, GGZ-instelling Pro Persona
Gilbert Thomas is psychiater van de crisisdienst van GGZ-instelling Pro Persona in Ede. Daarnaast is Gilbert ook psychiater van de Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) in het belendend Ziekenhuis Gelderse Vallei. En dat is niet alles, want Gilbert is óók waarnemend Geneesheer Directeur.
Opdrachtgever

Sarina Kant

Klinisch Geneticus, Erasmus MC
In 2020 is Sarina gestart met het werken met Scribes. Inmiddels zijn de Scribes niet meer weg te denken bij haar eigen poli’s én die van haar collega’s. Een vaste poule van 6 Scribes ondersteunt de klinisch genetici in hun werk. Deze ondersteuning creëert rust, ruimte en tijd op de poli. Sarina is de kartrekker van dit concept ze heeft veel betekend voor de opstart. Sarina is uitgegroeid tot pleitbezorger van deze manier van werken.
''Dankzij mijn Scribe heb ik weer tijd om mijn kinderen rustig naar bed te brengen.''
Monique Gorissen
Kinderarts-allergoloog, Deventer Ziekenhuis
Wil jij dat ook?
Opdrachtgever

Renske Lonhard

Ouderenpsychiater en Manager Behandelzaken Poli & Acuut Ouderen. GGZ Rivierduinen
Renske Lonhard is Ouderenpsychiater en Manager Behandelzaken Poli & Acuut Ouderen binnen GGZ Rivierduinen. Daarnaast is zij ook lid van het consultatieteam Alrijne. ''Volgend jaar mei zal ik 25 jaar psychiater zijn bij Rivierduinen. Ik ben als psychiater in de volwassenenzorg begonnen en heb inmiddels op vele locaties gewerkt. Sinds 2006 werk ik bij de Ouderen en vanaf 2010 ben ik hier ook manager. Daarnaast doe ik ook consulten in het Algemeen Ziekenhuis en ook daar ben ik manager van het consultatieteam én lid van de Medische Staf. In 2013 heb ik de Medische Staf van Rivierduinen opgericht waar ik 8 jaar voorzitter van ben geweest.''
Scribe

Megan de Freitas

Scribe bij het Erasmus MC, Rotterdam
Megan de Freitas is derde jaars student Geneeskunde aan het Leiden Universitair Medisch Centrum. Megan werkt als Scribe in het Erasmus MC in Rotterdam. Megan wist dat er in Verenigde Staten al volop met Scribes wordt gewerkt. Ze was dus direct enthousiast toen ze las dat Het Scribe Collectief in Nederland geïntroduceerd werd. Megan solliciteerde, werd aangenomen en werkt nu al geruime tijd als Scribe in het Erasmus MC.
Opdrachtgever

Monique Gorissen

Kinderarts-allergoloog, Deventer Ziekenhuis
Als kinderarts-allergoloog is Monique actief in het Deventer Ziekenhuis. Ze nam een aantal jaar geleden deel aan de commissie ‘Ontregel de Zorg’ en startte vanuit daar met het werken met Scribes. Het bracht haar de tijd en ruimte, om ’s avonds voordat haar kinderen naar bed gaan, weer een spelletje met ze te spelen.
Aan de slag met
Het Scribe Collectief?
Neem contact op