Verhalen
uit de praktijk

Verhalen brengen de wereld in beweging. Ervaringen in de medische wereld kunnen de sector vooruit helpen. Hier delen we verhalen van medische professionals die samenwerken met Scribes. Of zelf Scribe zijn. Lees je mee?
Opdrachtgever

Bram Kokke

Psychiater FACT Ede/Wageningen
Bram Kokke is psychiater bij GGZ Pro Persona. Bram zag het effect van Scribes bij andere collega's en besloot om ook te gaan werken met Scribes. Bram werkt nu fulltime met twee Scribes die hem verlichting geven op de administratie. Voordat Bram ging werken met Scribes ging 40% van zijn tijd op aan administratie. Tijd die verloren ging aan het invullen van formulieren, declaraties verzorgen, brieven schrijven, nabellen, lab aanvragen, MDO's voorbereiden en het invullen van het EPD.
Opdrachtgever

Sarina Kant

Klinisch Geneticus, Erasmus MC
In 2020 is Sarina gestart met het werken met Scribes. Inmiddels zijn de Scribes niet meer weg te denken bij haar eigen poli’s én die van haar collega’s. Een vaste poule van 6 Scribes ondersteunt de klinisch genetici in hun werk. Deze ondersteuning creëert rust, ruimte en tijd op de poli. Sarina is de kartrekker van dit concept ze heeft veel betekend voor de opstart. Sarina is uitgegroeid tot pleitbezorger van deze manier van werken.
Opdrachtgever

Renske Lonhard

Ouderenpsychiater en Manager Behandelzaken Poli & Acuut Ouderen. GGZ Rivierduinen
Renske Lonhard is Ouderenpsychiater en Manager Behandelzaken Poli & Acuut Ouderen binnen GGZ Rivierduinen. Daarnaast is zij ook lid van het consultatieteam Alrijne. ''Volgend jaar mei zal ik 25 jaar psychiater zijn bij Rivierduinen. Ik ben als psychiater in de volwassenenzorg begonnen en heb inmiddels op vele locaties gewerkt. Sinds 2006 werk ik bij de Ouderen en vanaf 2010 ben ik hier ook manager. Daarnaast doe ik ook consulten in het Algemeen Ziekenhuis en ook daar ben ik manager van het consultatieteam én lid van de Medische Staf. In 2013 heb ik de Medische Staf van Rivierduinen opgericht waar ik 8 jaar voorzitter van ben geweest.''
Scribe

Oskar Holubek

Scribe GGZ Rivierduinen
Oskar werkt als Scribe bij vier verschillende teams binnen GGZ Rivierduinen. Hij werkt op de poli Oudere en Neuropsychiatrie. Hij neemt vele administratieve taken uithanden, zodat de behandelaren minder werkdruk ervaren, betere zorg kunnen leveren en meer patiënten kunnen zien.
Opdrachtgever

Gilbert Thomas

Psychiater, GGZ-instelling Pro Persona
Gilbert Thomas is psychiater van de crisisdienst van GGZ-instelling Pro Persona in Ede. Daarnaast is Gilbert ook psychiater van de Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) in het belendend Ziekenhuis Gelderse Vallei. En dat is niet alles, want Gilbert is óók waarnemend Geneesheer Directeur.
Opdrachtgever

Mark Volkerijk

Psychiater, GGMD
Mark is psychiater bij GGMD. GGMD is een bijzondere organisatie voor een specifieke doelgroep. GGMD is gespecialiseerd in Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening voor volwassenen, kinderen en jongeren die leven met doofheid, slechthorendheid of een andere gehoorbeperking zoals bijvoorbeeld tinnitus. De diensten bestaan uit het behandelen, begeleiden en trainen van mensen die zich begrensd voelen door hun gehoor. GGMD heeft locaties door heel Nederland.
Aan de slag met
Het Scribe Collectief?
Neem contact op