Nieuws Overzicht

Aan het woord: Ishara Richmond

Ishara Richmond werkt als 1,5 jaar als Scribe bij GGZ Pro Persona en levert per gesprek 30 minuten tijdswinst op. Ze deelt haar ervaringen!

Ishara, wil jij jezelf even voorstellen?

Ik ben Ishara Richmond, 22 jaar en recentelijk afgestudeerd van mijn Bachelor Psychologieaan de Universiteit Utrecht. In het dagelijks leven houd ik van reizen, sportenen tripjes maken met vrienden. Ik werk al ruim 1,5 jaar als Scribe bij Pro Persona loc. De Riethorst op de afdeling crisisdienst.

Hoe ben jij in contact gekomen met Het Scribe Collectief en wat vind je van ons als werkgever?

Een huis-en studiegenoot werkte destijds als Scribe. Zij attendeerde mij op dit werk. Ik werkte als bijles docente,  maar ik was al een tijd op zoek naar een bijbaan die meer aansloot bij mijn studie. Hierbij wilde ik het liefst iets doen in de klinische praktijk. Het werk als Scribe leek me een ideale bijbaan. Ik vind Het Scribe Collectief een fijne werkgever. Het is volop in ontwikkeling en maken een mooie groei door. Het is gaaf om bij te dragen aan hun missie!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik ben elke ochtend om 8:30 aanwezig. Om 8:45 begint de dag met een MDO, waarin alle cliënten die de dag/avond/het weekend ervoor in beeld zijn gekomen worden besproken. Ook wordt de lijst met cliënten die bij ons ‘in behandeling’ zijn besproken. Gedurende de dag ondersteun ik Gilbert. Als hij afwezig is, dan ondersteun ik de rest van het team. Op de crisisdienst is het soms heel druk en soms rustig. Dat komt omdat het niet te voorspellen is. Soms zijn er dus ineens heel veel gesprekken, waarbij ik de verslaglegging doe en op andere moment is er minder te doen. Achter de schermen help ik Gilbert met zijn administratie. Verder hou ik me bezig met het inplannen van medische verklaringen bij psychiaters. Dit is onderdeel van de WVGGZ, die van kracht is als gedrag van iemand met een psychische stoornisgevaar veroorzaakt voor henzelf of voor anderen. Als er geen vrijwillige zorg mogelijk is om dit gevaar weg te nemen, kan de rechter hen verplichte zorg opleggen. Als dit gewenst is ga ik ook mee voor de verslaglegging van de medische verklaringen, dit is dan op de Riethorst of op huisbezoek.

Hoeveel tijd bespaar jij de zorgverlener en wat doet hij met deze extra tijd?

Per gesprek lever ik tot een half uur aan tijdwinst voor de zorgverlener. Bij intakes en medische verklaringen is dit zeker een half uur. Verder kan een zorgverlener door de Scribe méér cliënten zien. Een half uur per client is behoorlijk veel, alleen maar doordat ik de verslaglegging en documentatie overneem. Daarnaast heeft de zorgverlener tijdens het gesprek meer aandacht voor de client wat zorgt voor een betere behandelrelatie.

Welke kennis en ervaringen heb je opgedaan als Scribe?

Ik heb veel geleerd over hoe het eraan toegaat in de klinische praktijk. Ik heb nu ervaring hoe contact met cliënten eruit ziet en hoe theoretische psychiatrische ziektebeelden er in de praktijk uitzien. Ook heb ik geleerd hoe multidisciplinaire samenwerkingen vorm gegeven worden in de klinische praktijk.

Wat zou je graag nog meer willen leren of ervaren tijdens jouw werk als Scribe?

Ik ben alleen werkzaam op de crisisdienst. Hoewel dit heel leerzaam is, zijn de contacten kortdurend en heel afwisselend. Als Scribe zou ik ook wel eens willen zien hoe langdurige behandelcontacten gaan.

Wat zou je vertellen aan een student die overweegt om als Scribe te willen werken?

Doe het! Als psychologiestudent vind ik het heel frustrerend dat je pas in de master een stage hebt én dan pas praktijkervaring opdoet. Het is, zeker als bachelor student, een unieke ervaring om te zien hoe het werk in de praktijk gaat. Dit geeft je een voorsprong op andere studenten tijdens de bachelor (leren gaat makkelijker, want je ziet de theorie in de praktijk). Je bent ook veel beter voorbereid op de masterstage. Voor studenten geneeskunde geldt natuurlijk hetzelfde ter voorbereiding op de coschappen.

Als laatste: wat zijn jouw toekomstdromen? Wat wil je zowel zakelijk als privé graag bereiken?

In de toekomst hoop ik graag te werken als klinisch psycholoog óf klinisch neuropsycholoog. Verder wil ik later in mijn carrière misschien een PhD doen en werken als universitair docent. Daarnaast zou ik graag willen wonen in een grote stad. En veel van de wereld zien!

''Ik vind het frustrerend dat je pas in de master een stage hebt en dán pas praktijkervaring opdoet. Het is, zeker als bachelor student, een unieke kans om veel praktijkervaring op te doen.''

Meer nieuws