Nieuws Overzicht

Aan het woord: Eeke Janssen

Eeke Janssen werkt als Scribe binnen GGZ Pro Persona. Zij zorgt voor meer tijd en rust bij de psychiaters.

Eeke werkt al geruime tijd als Scribe binnen GGZ-instelling Pro Persona. Zij is gekoppeld aan psychiater Thomas Gilbert en ondersteund hem in alle administratieve werkzaamheden. Tijd om Eeke aan jullie voor te stellen!

Eeke, je werkt al geruime tijd als Scribe in binnen GGZ-instelling Pro Persona. Wil je jezelf even kort introduceren?

Ik ben Eeke Janssen en heb mijn bachelor Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgegrond. Ik wil de master Gezondheidszorgpsychologie doen. Naast mijn studie wilde ik graag praktijkevaring opdoen in het werkveld. Ik werd door een vriendin geattendeerd op Het Scribe Collectief. Ik raakte enthousiast over de mogelijkheid om in deze bijbaan als Scribe werkervaring op te doen. Er was een mogelijkheid om binnen Pro Persona aan de slag te gaan en die heb ik toen aangegrepen.

Je bent gekoppeld aan Thomas Gilbert, psychiater Crisisdienst en waarnemend Geneesheer Directeur. Hoe ervaar jij deze samenwerking?

Het is ontzettend leerzaam! Thomas vertelt veel over de problematiek waarmee je te maken krijgt. Hij staat open voor alle vragen die ik heb. Ik merk dat hij het ook leuk vind om zijn kennis over te dragen. Vanuit de praktijk krijg ik een beter beeld van hoe een stoornis eruit kan zien. Het blijft voor mij niet alleen bij beschrijvingen in een boek. En dat vind ik zo waardevol! Ik leer ook welke gesprekstechnieken je kan toepassen om cliënten verder te helpen.

Ik ondersteun Thomas voor, tijdens en na een consult. Ik maak de intakeformulieren aan, notuleer tijdens de gesprekken en help bij het opstellen van de medische verklaringen. Ik zet de huisartsenbrieven klaar en zorg dat de administratie altijd op orde is. De waardering die ik vanuit Thomas en de organisatie voel vind ik heel fijn. Ik zie en ervaar de impact van ons werk bij de specialisten.

Door het werken als Scribe ben ik gegroeid als young professional op het gebied van communicatie en samenwerking. Dit werk geeft mij een goed perspectief over hoe het werkveld is en wat er verwacht wordt. Ik ben er nu helemaal van overtuigd dat mijn toekomst in het klinische werkveld ligt!

Meer nieuws