Nieuws Overzicht

Aan het woord: Demi-Bo Cornelisse

Demi-Bo werkt als medewerker zorgadministratie bij GGZ Rivierduinen en is interne coördinator van de Scribes.

Wie ben je en wat is jouw rol binnen Rivierduinen?

Ik werk nu zes jaar bij GGZ Rivierduinen op de zorgadministratie bij het Voordeurteam, Poli Jong/Volwassenen. Daarnaast ben ik ook interne coördinator van de Scribes. Ik schakel veel met de Scribes en met Laura van Het Scribe Collectief. Het werken bij Rivierduinen is fijn, omdat ik veel waardering krijg voor mijn werk. Ik word gezien, gehoord en ik heb veel afwisseling in mijn werk. Daarnaast biedt Rivierduinen ook veel doorgroeimogelijkheden.

Je bent interne coördinator van de Scribes binnen Rivierduinen. Kan je hier wat meer over vertellen?

Mijn collega Melissa Hoek heeft destijds de opstart geregeld en ik heb in maart 2022 deze werkzaamheden van haar overgenomen. We zijn inmiddels gegroeid naar 23 Scribes en dit neemt nog steeds toe. De Scribes werken gemiddeld 2 dagen in de week. Ik zorg voor de coördinatie van de planning, het rooster en doe dit in afstemming met Het Scribe Collectief. Zij ondersteunen mij daar ook in. Wij zien dat de psychiaters/behandelaren méér tijd hebben om goede zorg te verlenen aan de cliënten. Mijn collega Renske Lonhard heeft aangegeven dat het haar ongeveer 2 uur per dag aan werk scheelt. De administratie is altijd op orde wat de financiële afhandeling ook ten goede komt. De werkdruk op het medisch personeel wordt daarmee flink verlaagd.

Welke werkzaamheden nemen de Scribes uit handen?

De Scribes nemen alle patiëntgebonden taken over, hierbij denkende aan;

👉🏼 Ophalen documenten van voorgeschiedenis;
👉🏼 Familie- en sociale anamnese;
👉🏼 Notuleren tijdens consulten;
👉🏼 Verslagen en brieven opmaken;
👉🏼 Apotheek en laboratorium bellen;
👉🏼 Caseload controleren;
👉🏼 Agendabeheer;  
👉🏼 Afspraken maken met andere zorgverleners;
👉🏼 Voorbereiden MDO;
👉🏼 Maken van presentaties en overige documenten;
👉🏼 Achterstallig werk oppakken;

Hoe zie jij de toekomst voor je met betrekking tot de Scribes?

Ik vind het een geweldige dienstverlening en ben heel positief. Ik zie wat de effecten zijn van de inzet van de Scribes en dat zij écht een probleem oplossen voor de zorg. Er wordt intern veel gesproken over de inzet van de Scribes en de voordelen die het met zich meebrengt. Daarom neemt de vraag naar de Scribe ook toe binnen Rivierduinen. De zorg staat behoorlijk onder druk, vanwege de hoge administratielast. Ik hoop daarom dan ook dat andere zorgorganisaties ook overgaan tot de inzet van Scribes. Zij leveren echt een toegevoegde waarde. Daarnaast is het voor de Scribes ook heel leerzaam om in deze vorm al praktijkervaring op te doen en zich te ontwikkelen.

''Door de hoge administratielast staat de zorg onder druk. Ik hoop daarom dan ook dat andere zorgorganisaties ook overgaan tot de inzet van Scribes. Zij leveren echt een toegevoegde waarde.''

Meer nieuws