Nieuws Overzicht

Aan het woord: Anne Reiniers

Anne Reiniers werkt als Scribe bij GGZ Pro Persona. In het FACT-team ondersteunt zij psychiater Bram Kokke en worden wachtlijsten verkort.

Anne Reiniers werkt als Scribe bij GGZ-organisatie Pro Persona in Ede. In het FACT-team biedt zij ondersteuning aan psychiater Bram Kokke. Dit levert een tijdsbesparing van 2 uur per dag op, waardoor Bram 4 clienten meer ziet. Mede door het werk van Anne worden wachtlijsten verkort en daar is zij ontzettend trots op. Anne deelt graag haar ervaringen over het werken als Scribe.

Anne, wil jij jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Anne Reiniers, 23 jaar en ik woon in Nijmegen. Ik heb onlangs mijn bachelor Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond. Vanaf september ga ik starten met de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Tilburg Universiteit. Ik ga deze studie volgen omdat ik later klinisch psycholoog wil worden. Hierbij lijkt de doelgroep kind en jeugd mij het interessantst. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, te lezen, met vrienden naar festivals te gaan en (steden)tripjes te maken.

Hoe ben jij destijds in contact gekomen met Het Scribe Collectief en wat vind je van ons als werkgever?

Ik heb Het Scribe Collectief gevonden via een vriendin die ook Psychologie studeerde en al werkte als Scribe. Het klonk erg interessant en heb toen direct gesolliciteerd! Ik vind Het Scribe Collectief een fijne werkgever. Het contact verloopt makkelijk en het is een leuk, groeiend team! Wekelijks worden alle studenten op de hoogte gebracht van de meest recente ontwikkelingen en worden Scribes ook gevraagd om bij interne projecten mee te helpen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?  

Mijn werkdag begint iedere ochtend met het bijwonen van een teambespreking. Daar worden cliënten besproken die op dat moment extra aandacht nodig hebben. Hierna volgen afspraken waarbij ik notuleer en de afspraak afhandel. Op donderdag zijn deze afspraken in de ochtend bij een locatie van het Leger des Heils. Na de lunch zijn er verschillende (cliënt)besprekingen met het team, waarbij ik ook notuleer. Daarna volgen vaak nog afspraken. Aan het eind van de dag is er tijd om nog andere administratieve taken, zoals het opstellen van brieven, af te handelen.

Hoeveel tijd bespaar jij de zorgverlener en wat doet hij/zij met deze extra tijd?  

Ik zie in het team hoe weinig tijd de zorgverleners hebben. En hoeveel tijd zij kwijt zijn aan administratieve taken. Dat is circa 40% van hun tijd. Ik vind het dan ook fijn dat ik verlichting kan bieden met mijn werk, waardoor zij minder werkdruk ervaren en meer tijd hebben voor cliënten. Bram benoemde dat het hem een tijdsbesparing oplevert van 2 uur per dag. Met deze extra tijd ziet hij 4 extra cliënten kan zien op dagen dat er Scribes aanwezig zijn. De wachtlijsten worden dus verkort. Deze extra tijd wordt dus heel goed benut. Dit is fijn voor de zorgverleners en cliënten. En ook voor ons, want wij kunnen deze ervaring opdoen.

Welke kennis en ervaringen heb je al opgedaan?  

Ik vind het heel erg waardevol dat ik door deze bijbaan zoveel cliëntgesprekken kan meemaken. Zo krijg ik meer zicht op hoe de theoretische stof van de opleiding zich in de praktijk uit. Bram, de psychiater voor wie ik het meeste werk verricht, bespreekt regelmatig na de behandelingen de belangrijke zaken met mij. Hierbij vraagt hij ook vaak wat mij in het gesprek is opgevallen.

Wat zou je graag nog meer willen leren of ervaren tijdens jouw werk als Scribe?

Ik zou het leuk vinden om nog meer cliënten te kunnen zien, zodat ik praktijkervaring kan opdoen. Er zijn ook gesprekken met zorgverleners uit andere 'takken’, zoals bijvoorbeeld de verslavingszorg. Het lijkt me interessant meer van deze gesprekken mee te kunnen krijgen, zodat ik een breder beeld kan krijgen van eventuele toekomstige werkplekken.

Wat zijn jouw beste werktips aan andere en toekomstige Scribes?

Mijn grootste tip voor andere of toekomstige mede-Scribes is om veel vragen te stellen. Zowel aan de zorgverleners waarvoor je werkt als aan collega-Scribes. Allereerst vragen over de verwachtingen en kaders van de samenwerking met de zorgverlener(s) en welke taken die je uit moet voeren. Daarnaast zijn vragen over hoe bepaalde zaken in de praktijk gaan of hoe bijvoorbeeld bepaalde symptomen tot uiting komen ook heel leerzaam. Vaak komen er interessante gesprekken uit voort!

Als laatste; wat zijn jouw toekomstdromen? Wat wil je graag zowel zakelijk als privé bereiken?  

Ik wil de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie afronden om daarna op een leuke werkplek mijn loopbaan als psycholoog te starten. Uiteindelijk is het ook een wens om de postmaster tot GZ-psycholoog af te ronden. Maar ik wil eerst meer werkervaring opdoen. Daarnaast zou het fijn zijn als ik in de toekomst een eigen huis of appartement kan vinden. En natuurlijk leuke reizen kan blijven maken!

Meer nieuws